Aktiviteter i Lofsdalen

I Lofsdalen finns det aktiviteter för alla – året om

Härliga dagar på fjället i vinter

Här finns något för alla som tycker om utomhus­aktiviteter på vintern. Skoterleder och skidspår prepareras för att vi alla ska få en härlig dag på fjället. Våffelstugan bjuder på frasiga våfflor och i Aktivitets­huset håller man värmen med en omgång bowling.

Skoter

Skoter­åkningen i Lofsdalen är värdsklass. På turistbyrån och skoteruthyrningen finns bra kartor med alla skoterleder. 

Nytt för i år är Lofsdalens egna app. I appen finner du bland annat skoterleder, när de preparerade leden senast mm. 

Appen heter: LOFSDALEN

Alpint

Utförsåkningen i Lofsdalen har något för alla. Loffe välkomnar alla barnen till barnlandet. Där finns egen lift, nedfarter och mycket skoj.

För den avancerade skidåkaren finns branta pister. Fallhöjden är imponerande 492 meter. Kvällsskidåkning en dag i veckan, onsdag.

Längdskidor

Lofsdalen erbjuder 122 km preparerade längdskidspår för klassisk och skate samt turleder i mycket varierad terräng.

Våra längdspår ligger i anslutning till Lofsdalens by och stugområdena på nordsidan av dalen. Turleder finns både på nordsidan och på sydsidan. För aktuellt information om skidspåren ring 0680-413 33.

I Lofsdalens app finner du information om lederna, svårhetsgrad samt när leden preppaerades senast.

Skoteråkning i Lofsdalen
Alpint i Lofsdalen
Längdskidåkning i Lofsdalen
Lofsdalen

Upplev den magiska vårvintern

Vårvintern i fjällen är magisk! Tänk när värmen kommer och du kan åka längdskidor utmed välpreparerade skidspår i kortärmat och stanna till vid en av alla raststugor för en gofika. Eller lite senare in på våren när isen på Lofssjön har gått och fisken börjar nappa.

Längdskidåkning

Lofsdalen erbjuder 122 km preparerade längdskidspår för klassisk och skate samt turleder i mycket varierad terräng. Våra längdspår ligger i anslutning till Lofsdalens by och stugområdena på nordsidan av dalen. Turleder finns både på nordsidan och på sydsidan.

För aktuellt information om skidspåren ring 0680-41333.

I Lofsdalens app finner du information om lederna, svårhetsgrad samt när leden preparerades senast.

Djurspaning

Med våren vaknar naturen till liv. Störst chans att se björn är tiden från att dom vaknar fram till midsommar. Myskoxar finns att beskåda i Tännäs. På Turisitbyrån finns tips om vart man vänder sig för att se älg och ren.

Längdskidåkning i Lofsdalen
Längdskidor
Myskoxar i Tännäs

Fiske

Fiskaren Paradis Lofsdalen-Glöte FVO är ett ca 50.000 hektar stort område där fjällbäckar, tjärnar och sjöar oftast ligger helt ostört i natursköna områden. Området erbjuder ett varierat utbud av fiskemöjligheter.

 
Fiske

SKYBAR

Den mest unika byggnaden i hela fjällvärlden, även Mackmyra whiskey har ett av sina lager under skybaren som är Europas högsta whiskeylager. Där finner du helt magiska vyer som är milslånga. Skybaren är värt ett besök om du aldrig varit där! De erbjuder lättare mat, alkoholhaltiga drycker, läsk samt om du skulle vilja ha en whiskey- eller ölprovning. 

Ta dig dit genom en vandringsled eller varför inte hyra en cykel och kom upp på 1125 m ö.h. höjd.

Lofsdalen Skybar

FRISBEEGOLF

Visste du att Lofsdalen har en 9-håls frisbeegolf bana som du finner på Fjällanläggningen? Detta är en rolig aktivitet för hela familjen som är värt att testa på!

Frisbee finns att hyra på Destination Lofsdalen & Aktivitetshuset. 

Bear´s den

BEAR´s  DEN

Tillbringa natten i Lofsdalen Bear's Den med goda chanser att se den europeiska brunbjörnen och kanske andra stora nordiska rovdjur. Det är en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Pilgrimsleden

På senvåren när snön har försvunnit tinar våra fina vandringsleder fram. Pilgrimsleden passerar Lofsdalen på sin väg mot Trondheim och Nidarosdomen. En fin vandring efter Pilgrimsleden är mellan Högvålen och Lofsdalen.

Höst med jakt, svamp- och bärplockning

För alla jägare är detta den bästa tiden i fjällen. Älg-, har- och ripjakten är ett livselexir för själen men för oss andra finns svampmarker och bärtuvor där vi kan andas in ren och hög höstluft och se färgskiftningarna i skogen. En vandring efter Pilgrimsleden piggar upp en regnig höstdag.

Njut av hösten i Lofsdalen
Cykling i Lofsdalen
Downhill
Downhill i Lofsdalen

Sommaraktiviteter som passar alla

Vi har en egen playa mitt i byn där sjön svalkar varma dagar. Men vi har också fantastiska fjäll med mil av vandringsleder, en väl utbygd downhill cykling i Lofsdalen BikePark och riktigt bra fiskevatten där både harr, öring och röding nappar. Varje år i augusti kommer FJELLROCKEN till byn.

Cykel

Vilken cykel passar dig bäst? Fatbike, MTB eller en elcykel? Karins sportbod hjälper dig gärna med att hyra ut cyklar till dig. Ta dig sedan en cykeltur upp på fjället eller en tur runt sjön.

Downhill

På fjällanläggningen finner du 16 km långa leder som är anpassade för olika nivåer. En rolig aktivitet för familjen, kompisgänget eller varför inte företaget.

Ta hjälp av personalen på anläggningen om du behöver tips, råd eller hjälp. Cykel kan hyras på Karins sportbod eller Fjällanläggningen. 

Fyrhjuling

Hos oss kan du hyra en fyrhjuling som kan ta dig till magiska platser, olika aktiviteter eller ta dig en tur runt byn? Vill du ha en guidad tur går de också att ordna.