Aktiviteter i Lofsdalen

I Lofsdalen finns det aktiviteter för alla – året om

Besök fjällen i färgsprakande natur

Sommarens brus har lagt sig och nu är det dags för löven att sakta men säkert ändra sina färger från grönt till gult, rött och orange. Att ta sig upp på fjället under hösten och mötas av lugnet som infinner sig över hela bygden är något alldeles speciellt. En känsla av att ha fjället helt för dig själv.

Ta vandringsleden som utgår ifrån Panorama/Hovärksparkeringen och följ leden mot Solgropen/Digervålen. De som inte vill gå långt stannar vid Solgopen och fikar medan de hurtiga fortätter upp till toppen av Digervålen för att mötas av den storslagna utsikten.

För alla jägare är hösten den bästa tiden i Lofsdalen. Älg-, har- och ripjakten är ett livselexir för själen men för oss andra finns bärtuvor av alla des slag. Kanske ni hittat ert egna lilla paradis fylld med skogens egna guld. 

Under hösten går det att hyra boende till mycket förmånliga priser. Lyxa till det och boka en stor stuga med relax, som du annars inte hade valt. 

Njut av hösten i Lofsdalen
Skoterhuset Expo

Skoterhuset Expo

Under vecka 44 varje år arrangerar vi på Skoterhuset & LHome Skoterhuset Expo. Många företag finns då på plats för att visa upp sig med fina erbjudanden & Skoterköket öppnar upp för lunch och middagsservering. Roliga tävlingar arrangeras och många sluter upp för att umgås, en uppskattad tillställning i Lofsdalen. 

Under hösten och speciellt vecka 44 arrangeras en hel del roliga aktiviteter som passar alla och boendepriserna är förmånliga. Har ni aldrig besökt oss i Lofsdalen under hösten är det hög tid att planera in det. 

Härliga dagar på fjället i vinter

Här finns något för alla som tycker om utomhus­aktiviteter på vintern. Skoterleder och skidspår prepareras för att vi alla ska få en härlig dag på fjället. Våffelstugan bjuder på frasiga våfflor och i Aktivitets­huset håller man värmen med en omgång bowling.

Skoter

Skoter­åkningen i Lofsdalen är värdsklass. En varrierande terräng som passar all typ av åkning. Storslagna fjällvyer finner ni på endast några minuters avstånd ifrån det att ni sätter er på skotern nere i Lofsdalen by. 

Hos oss på Skoterhuset kan ni hyra skoter eller hänga med på en guidad tur. Vår kuniga personal hjälper er med tips och råd för att ni ska få ut så mycket som möjligt av Lofsdalens ledsysetm. 

Ni finner ledkort och kartor över ledsystemet i de flesta butikerna i byn eller på Lofsdalsspårs hemsida. 

Alpint

Utförsåkningen i Lofsdalen har något för alla. Fina nedfarter med magisk utsikt på toppen av Hovärken,1125 m.ö.h. 

Barnens favorit är den blåa nallen Loffe. Loffe hänger ofta i barnområdet där det bland annat finns en egen lift, nedfarter och lekpark.

För den avancerade skidåkaren finns branta pister. Fallhöjden är imponerande 492 meter. Kvällsskidåkning varje onsdag.

Längdskidor

Lofsdalen erbjuder 122 km preparerade längdskidspår för klassisk och skate samt turleder i mycket varierad terräng. 

Våra längdspår ligger i anslutning till Lofsdalens by och stugområdena på nordsidan av dalen. Turleder finns både på nordsidan och på sydsidan. Spårcentralerna finner ni vid hotellet/elljusspåret, på Uppvallen, på Hovärksvägen och på Västvallen.

För aktuell spårstatus kan ni följa Lofsdalsspår på Facebook eller kika på deras hemsida:

Skoteråkning i Lofsdalen
Alpint i Lofsdalen
Längdskidåkning i Lofsdalen
Lofsdalen

Upplev den magiska vårvintern

Vårvintern i fjällen är magisk! Tänk när värmen kommer och du kan åka längdskidor utmed välpreparerade skidspår i kortärmat och stanna till vid en av alla raststugor för en gofika. Eller lite senare in på våren när isen på Lofssjön har gått och fisken börjar nappa.

Längdskidåkning på våren

Lofsdalen erbjuder 122 km preparerade längdskidspår för klassisk och skate, i alla möjliga terrenger och svårighetsgrader. Spåren prepareras varje dag under vintern, så länge vädret tillåter. 

Packa väskan med fika och ta med hela familjen till Solgropen, 1 km åkning i lätt terräng som även den oerfarne skidåkaren kommer att klara av. Väl framme kommer ni att mötas av en storslagen utsikt och en "grop" där ni får leta efter lämplig plats att sätta er för att njuta av solen. Den sportiga i familjen har möjlighet att göra turen längre genom att fortsätta utefter Övre stådalsleden, medan de andra umgås och njuter av den undrbara naturen vid Solgropen. Turen utgår från spårcentralen vid Panorama.

Djurspaning

Med våren vaknar naturen till liv. Störst chans att se björn är tiden från att dom vaknar fram till midsommar. Myskoxar finns att beskåda i Tännäs. På Turisitbyrån finns tips om vart man vänder sig för att se älg och ren.

Längdskidåkning i Lofsdalen
Längdskidor
Myskoxar i Tännäs

Fiske

Lofsdalen-Glöte FVO är ett stort område på ca 50.000 hektar där fjällbäckar, tjärnar och sjöar ofta igger helt ostört i natursköna områden. Området erbjuder ett varierat utbud av fiskemöjligheter både sommar som vinter. Fisk som ofta förekommer är aborre, gädda, röding och öring. 

Fiskekort finns att köpa på IFiske.se eller på lokala företag i Lofsdalen by.

 
Fiske

Sommaraktiviteter som passar alla

Vi har en egen playa mitt i byn där sjön svalkar varma dagar, fantastiska fjäll med mil av vandringsleder, en väl utbygd downhill cykling i Lofsdalen BikePark och riktigt bra fiskevatten där både harr, öring och röding nappar. 

Vattenaktiviteter

En solig & fin sommardag finns det nästan inget bättre än att ta sig ut på Lofssjön. Fantastisk utsikt och härliga badmöjligheter finner ni längs sjön. På Karins Sportbod kan ni bland annat hyra båt, kanot & S.U.P.

Cykel

Prova de nybyggda cykellederna i Lofsdalen, eller varför inte utmana dig själv och cykla den 42km långa sträckan runt Lofssjön. Vilken cykel passar dig bäst? Fatbike, MTB eller en el-cykel? Karins Sportbod hjälper dig gärna med att hitta vilken cykel som passar dig.

Downhill

På Fjällanläggningen finner du 16 km långa leder som är anpassade för olika nivåer. En rolig aktivitet för familjen, kompisgänget eller varför inte företaget.

Ta hjälp av personalen på anläggningen om du behöver tips eller råd. Cykel finns att hyra på Fjällanläggningen.

Fyrhjuling

Är ni redo för en fartfylld sommar? Hos oss på Skoterhuset kan ni hyra fyrhjuling. Med fyrhjuling kan ni ta er till magiska platser, olika aktiviteter eller en tur runt byn. Om ni vill boka en guidad tur med fyrhjuling är ni varmt välkomna att skicka en förfrågan till oss. 

 

Cykling i Lofsdalen
Downhill
Downhill i Lofsdalen

SKYBAR

Lofsdalen Skybar är det högst belägna whiskeylagret i Europa. Byggnaden ligger högst upp på Hovärkens topp, 1125 meter över havet. Här kan ni njuta av en fantastisk panoramautsikt över Härjedalens fantastiska fjällvärld. Skybaren fokuserar framförallt på Mackmyrawhiskey & lokal öl, men det går även att äta bland annat sushi. Skybaren annordnar även whiskey-  eller ölprovning på förfrågan. 

För att ta sig upp till Skybaren på sommaren tar man den 2km långa vandringsleden som utgår ifrån Panoramaområdet & på vintern kan man åka upp med liften.

Cykling i Lofsdalen

FRISBEEGOLF

Utmana familjen eller kompisgänget i Lofsdalens frisbeegolf-bana. Det är en rolig 9-hålsbana i varrierande terräng som ligger uppe vid Fjällanläggningen. Har ni aldrig provat på att spela frisbeegolf förut så är det helt klart dags att testa. 

Frisbee finns att hyra på Destination Lofsdalen & Fjällanläggningen. 

Bear´s den

BEAR´s  DEN

Häng med på ett äventyr ni sent kommer att glöma. En unik upplevelse att få tillbringa natten i en hemlig stuga i Lofsdalens djupa skogar. Här finns en stor chans att se bland annat den europeiska brunbjörnen men även andra skandinaviska rovdjur brukar titta fram. Stugan är mysigt inred med en fotoavdelning. Stugan består av sex sängar, ett enklare kök, toalett.