L Home

Upplev den magiska vårvintern

Upplev den magiska vårvintern

april 14, 2020 • Under: Aktiviter

0

Vårvintern i fjällen är magisk! Tänk när värmen kommer och du kan åka längdskidor utmed välpreparerade skidspår i kortärmat och stanna till vid en av alla raststugor för en gofika. Eller lite senare in på våren när isen på Lofssjön har gått och fisken börjar nappa.

LÄNGDSKIDÅKNING PÅ VÅREN

Lofsdalen erbjuder 122 km preparerade längdskidspår för klassisk och skate, i alla möjliga terrenger och svårighetsgrader. Spåren prepareras varje dag under vintern, så länge vädret tillåter.

Packa väskan med fika och ta med hela familjen till Solgropen, 1 km åkning i lätt terräng som även den oerfarne skidåkaren kommer att klara av. Väl framme kommer ni att mötas av en storslagen utsikt och en ”grop” där ni får leta efter lämplig plats att sätta er för att njuta av solen. Den sportiga i familjen har möjlighet att göra turen längre genom att fortsätta utefter Övre stådalsleden, medan de andra umgås och njuter av den undrbara naturen vid Solgropen. Turen utgår från spårcentralen vid Panorama.

DJURSPANING

Med våren vaknar naturen till liv. Störst chans att se björn är tiden från att dom vaknar fram till midsommar. Myskoxar finns att beskåda i Tännäs. På Turisitbyrån finns tips om vart man vänder sig för att se älg och ren.